eu

Ups, am auzic ca pe forum e vijelie.
Nu stiu de ce, dar de un timp incoace am avut impresia ca a fost o mare greseala sa fac acest forum. Intre timp eu m-am retras, nu intr-o maniera eleganta, recunosc, dar decat sa sterg tot, mai bine asa, cel putin asa credeam.
Uite ca aflu ca discutiile s-au intors spre partea etnica, ca daca tot e vorba de minoritate de ce nu? Si daca se da in noi, noi de ce sa nu dam in altii?
Stiti cum e cu aceasta minoritate etnica, adica cu ungurii din Romania? Bietii de noi, suntem ca sprispa casei: nici inauntru, nici afara. Ne-am obisnuit noi cu aceste lucruri, adica eu m-am obisnuit si zau ca mi-e bine si asa. Ce sa faci daca te-ai nascut aici? Ce sa faci daca te-ai nascut asa? Ca nu te vor nici unii, nici altii?! Lasa ca mergi mai departe cu ceea ce ai, adica tu cu tine si nici dracul nu e atat de negru pe cat pare.
Naiva cum sunt, credeam ca, cu cat treci prin mai multe cu atat inveti mai multe ( dar mai credeam si ca, cu cat esti mai destept, cu atat esti si mai responsabil de cei care nu sunt ca tine! – prostii demodate). Daca faci parte dintr-o minoritate intelegi ce inseamna acest lucru si nu te apuci sa dai in altii.
Si stiti ce mi se pare a fi mai trist?
Nu stiu de ce, dar am impresia ca exista si oameni care urla si se zbat tipand, fara sa se auda, impotriva discriminarii, dar care niciodata nu au trecut prin asa ceva. Mi se pare ca sunt cateva persoane care au vazut niste filme, au auzit niste chestii cum ca am fi discriminate, ca e nasol de noi si repede s-au revoltat impotriva tuturor care discrimeaza si impotriva tuturor care nu ne primesc cu bratele deschise, ba chiar si impotriva celor care nici nu au nimic de-a face cu noi.
Doamne, cand vom invata ceva? Ce ne facem cu aceasta generatie mai tanara care nu vrea sa asculte de nimeni ( nu ca asta ar fi o problema, e bine sa inveti lucrurile pe pielea ta, daca nu poti altfel ), dar care e plina de aceleasi prejudecati impotriva carora se revolta cu atata inflacarare?

Uka

hey hey! tare dor mi-a fost de voi ,am lipsit ceva timp dar acum sunt din nou alaturi de voi,lipsa mea o datorez unui proiect inter-cultural european,doar ce am venit din Germania ,o parte de pamant cu oameni lipsiti de prejudecati,o lume deschisa si foarte decenta. Va imaginati o plimbare in parc cu iubita de mana ,fara sa cada nici o baba de la balcon,fara priviri indiscrete,fara sosoteli la ureche,fara nici o aratare cu degetul ,fara cuvinte vulgare
lipsite de sens...doar tu cu ea si lumea la fel ca voi,nu exista "noi" ,nu exista "voi" exista respect! sunt convinsa ca Romania nu va fi nici macar 10 % din ce este Germania. Mi-a placut tare mult acolo ,locurile,oamenii ,mancarea si mai ales berea:))) daca vreti o vacanta in Germania nu stati pe ganduri merita toti banii si sincer e mai ieftina decat
Romania,daca aveti de gand pt o vacanta acolo ,cautati-ma va ajut cu drag .Acum trebuie sa ma apuc sa imi fac portofoliul cu proiectul dar mai scriem noi.