Salutari



Ce mai faceti voi? Nu am mai scris de ceva timp, nu-i asa?
Pai, sa vedem....
Am fost la parada gay din Madrid si mi s-a zis ca ar trebui sa scriu despre asta, dar eu nu stiu ce sa scriu. Adica sa va mai zic si eu ca se poate si altfle? Sa va mai zic ca exista locuri unde chiar te poti bucura si poti fi mandra, desi nu stiu daca e chiar mandrie, poate un sentiment de „uite ca sunt sute de mii ca mine si acum suntem impreuna si aceasta zi ne-a adus aici si e a noastra”? Bulevardul era plin de oameni, cat vedeai cu ochii era .... curcubeu.
Da, a fost extraordinar. Ma bucur ca am putut trai toate cele. Carurile treceau pe langa noi si oamenii ne faceau cu mana si .... si era veselie, era ceva pe care trebuie sa o traiesti.
Ma gandesc la concerte, la fel si acolo, se aduna sute de oameni si traiesc momente speciale, dar ei tot raman straini oarecum. Oarecum si noi am ramas straini de tot amalgamul de oameni, dar tot ne unea ceva. Ma uitam in jur si vedeam oameni ca mine, gay. Si ma uitam in jur si vedeam si cupluri hetero care isi purtau copilul in brate si copilul se uita la carele care treceau si le facea cu mana.
Oare e posibil? E posibil sa fie o lume unde copiii sa fie educati asa?
Si in multimea pestrita care trecea, la fiecare moment vedeai cate ceva care sa-ti capteze atentia. Femei invarsta cantand la instrumente, oameni cu handicap batand la tobe, un car plin cu copii, toti adunati sa te sarbatoreasca!
Travestiti cu nemiluita, machiati, aranjati si prietenosi. Altfel parca decat Naomi, desi poate acum inteleg mai bine ca „ea” nu are nicio vina. In alte impejurari si in alt moment..... Dar cand va sosi momentul acela?
M-a impesionat acel travestit batran care s-a imbracat frumos si mergea aproape cu lacrimi in ochi. Se vedea ca nu e ok, dar a venit. Oare cati ani a asteptat sa se poata imbraca astfel in fata unui public care nu-l mai scuipa?
M-a impresionat acea zi, marsul, oamenii, Chueca, batranul care a plans langa noi, barbatul care ne-a urat „pride fericit” si cate si mai cate.
Dar a fost doar o zi, o zi a noastra, departe din pacate de tot ce inseamna Romania.
Sa va mai zic?
As spune doar ca si aici a fost doar o zi, nimic mai mult.
Oare voi trai vreodata, chiar bartana sa fiu ca acel travestit vazut in Madrid, ca aceasta zi sa repete si in Romania?