Si tot muzica

Salif Keita, ati auzit de el?
Vine din Africa si traieste in Franta. S-a intamplat sa fie albinos, adica sa sufere de albinism ( "anomalie congenitală care constă în lipsa totală sau parțială de pigmenți în celulele inferioare ale pielii, manifestată prin culoarea albicioasă a pielii și a părului și uneori prin culoarea roșiatică a irisului" - cf. Dex )
A fost respins de tribul sau, chiar daca tatal lui a fost conducatorul tribului, se credea ca aduce nenorocire, e "semn rau". Si nu se stie cum ( cu un tata care trebuie sa-si renege fiul, dar fiind conducator, ii asigura anumite portite ) a ajuns in Franta si a cantat in genul alor sai.
Va las o piesa cantata impreuna cu Cesaria Evora, pe dansa o stiti cu siguranta, o alta legenda. Stiti ce m-a impresionat la ea? De tanara canta in diferite baruri, e din Capo Verde, Africa. A incetat sa cante in momentul cand la unul dintre baruri i-au cerut sa plateasca consumatia. Diva desculta! Sa speram ca e bine. Ati/am avut sansa s-o vedem de cateva ori. Eu nu am vazut-o, dar as vrea sa vad de unde a pornit, unde a trait, unde si ce anume au facut-o sa cante toate cele.
Si ei doi canta impreuna in aceasta piesa. Cum s-au intalnit? O fi si asta o poveste, dar eu nu o stiu, poate o stiu numai ei.
Si de acelasi Salif Keita va recomand "Ecodo D'amoru", "Madam" si multe altele si de la aceeasi Cesaria Evora....dar sper ca nu mai trebuie sa va recomand nimic.
Clipul se poate vedea aici

Niciun comentariu: