Mail deschis

Alo, prietena mea din Peru...

M-ai gasit? Ne-ai gasit?
Sa stii ca eram o echipa. Era Ileana si Uka si cu Rita. Am incercat sa facem ceva si asta a iesit. A trecut un an si mai bine, nici nu imi vine sa cred, parca a fost ieri cand m-am revoltat eu ca nu gasesc nici macar in lumea virtuala un loc pentru noi.
Poate intrebi de unde acest "zazie". Zazie este un personaj dintr-o carte, o fetita tare simpatica care ajunge sa locuiasca la unchiul ei ( cred ) care, ca sa-si castige painea, joaca rolul unui transgen. "Zaizie in metrou" asa se numeste cartea si mie tare mi-a placut. Pe vremuri credeam ca e mai bine daca trec un pseudonim, pe urma mi-am dat seama ca nu asta vreau, ca este o prostie, dar toate au pornit deja cu acest nume.
O istorie, una micuta, dar si acest blog are o istorie. Un site cu traduceri pentru filme, un blog, un forum, o petitie care a mers cum a mers si o alta petitie care speram sa mearga mai bine ( facuta de Ileana, ambele facute de ea - daca vrei s-o citesti pe cea mai noua, o gasesti in sanga sus ), nu pentru ca ne arde de adoptii, ci mai ales pentru ca suntem si nu e bine sa tacem, caci cine stie ce mai urmeaza. Nu pentru ca mai visam la "sa traim ca toti ceilalti" ci pentru ca macar cele care vor veni in urma noastra sa aiba un punct de unde sa porneasca.
Ok, uite ca am vorbit mult. De fapt, as vrea sa te intreb ceva:
Cum se face ca tu accepti toate acestea? Cum se face ca tu vezi un om si nu-l reduci si-l cataloghezi dupa un singur aspect, chiar daca este unul important? Ai fost calugarita, cum se face ca pentru tine e ok, ca tu vezi ca dincolo de orientarea sexuala e vorba de un om?
Sper sa gasesti blogul. Eu te astept cu drag. Szia.

2 comentarii:

doris spunea...

Rita,
Asa frumos poti scrie, tare ,tare frumos esti poeta de la viata reala, la aceasta viata care ne face se ridem si sa plingem dar faci o intrebari... In lumea suntem de multe feluri pe fata si de aia credem ca uni sunt mai bun ca alti, dar din auntro , din inima, suflet sau ce nume are... aici suntem toti lafel, cu acelasi nevoi si simtire. Sper ma te gasesc cu mare placere Doris amu din Chile

rita spunea...

Szia Doris!

Imi pare bine ca m-ai gasit, ca ne-ai gasit. Multumesc ca esti cu noi.
Stii, imi fac griji pentru tine. Adica Chile nu e un loc foarte sigur, daca se zguduie tot, dar sper sa fie in regula. Tie iti urez mult succes, desi stiu ca tu descurci si faci multe lucruri bune, oriunde ai fi.
Bine ca esti aici, cu noi.