Nume

S-au vehiculat cateva nume printre comentariile care au aparut in ultima vreme pe blog si eu cand am pornit aveam ideea unui site de unde pot afla o groaza de lucruri despre cei/cele ca mine. Stiu ca avem in spate sute de oameni despre care ar trebui sa stim si despre care habar nu avem.
Mi s-a zis despre Marguerite Yourcenar si eu nu am citit nimic scris de ea si habar nu am despre ea. Habar nu aveam ca are atatea carti traduse in romana! Citesc acum ca a fost prima femeie care a intrat in Acadaemia Franceza si ca a primit numeroase premii. Maine merg sa caut Memoriile lui Hardin, Lovitura de gratie, Alexis – tratat despre lupta zadarnica ( aceste carti mi se par interesante ) sau orice scris de ea .
Am zis de Del Martin, o activista din Canada care a luptat pentru drepturile homosexualilor si impreuna cu partenera ei au fost primul cuplu care s-a putut casatori legal, dar dupa cateva luni, la varsta de 87 de ani mi se pare, a murit.
Sunt sute de oameni despre care habar nu avem si despre care ar trebui sa stim, cred eu. Poate voi stati mai bine la acest capitol, va rog sa-mi impartasiti si mie cunostintele voastre. Voi despre cine mai stiti?

P.S. Nu uitati de petitie! Ganditi-va, poate e singurul lucru pe care il puteti, pe care il putem face.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai gasit ceva carti de Marguerite Yourcenar? Cum ti s-a parut? Sunt cateva fragmente si pe scribd.com, destul de interesante si, zic eu, reprezentative.
Toate bune,
Dana

rita spunea...

Am citit "Poveste albastra", adica trei povestioare scurte si urmeaza sa ma apuc de "Lovitura de gratie". Imi place cum scrie. Merci pentru adresa.
Numai bine.