Activista din mine

Szia Ileana,

Mi-ai spus acum cateva zile ca ai citit un articol in care cineva ( bisexual ) declara ca 90% dintre persoanele gay ( barbati?! ) se prostitueaza. Comunitate, idealuri - duca-se naibii toate, pentru cine?
Stii pentru cine.
Nu vreau sa despic firul in patru, nu vreau sa stau si sa fac diferente intre gay si gay ( am citit si eu "Cea mai urata dintre lumi" pe 2straight despre blogurile si siteurile "noastre" si nu suna foarte incurajator. Mi-e groaza ca are dreptate, dar stiu, sau vreau sa cred ca nu e vorba numai de atat.)
Pentru cine?
Pentru noi. Pentru ca cele/cei care vor veni sa nu ne arate cu degetul si sa spuna ca nu am facut nimic desi era timpul sa facem.
Pentru ca e timpul. Nu avem nimic si am ajuns la varsta la care sa stim ca nu ne asteapta nimic bun si ca nu-i va astepta nici pe ceilalti.
Incercam cate ceva. Poate nu iese asa cum vrem, poate iese cu totul altceva. Sa fie site, blog, forum, petitie, carte, film, organizatie, biserica, nu conteaza. Macar sa facem ceva, atat cat putem, atat cat ne duce mintea. Daca noi nu am avut, macar cele/cei care vor veni dupa noi sa aiba ceva, ceva de la care sa porneasca. A fi gay pentru tine, pentru mine inseamna a fi tu insati, stii. Nu cred ca doar noi doua simtim astfel. Eu nu stiu ce as mai putea face. Am vrut ca cele ca mine sa dea de un loc, macar in lumea virtuala. Daca cineva cauta, are sanse mai mari sa gaseasca ceva, pe cineva ca ea, sper, dar nu sunt sigura.
Avem de dus o viata a noastra, ca oameni + gay aici si acum. Macar daca ne vine o idee si avem timp, macar atunci sa facem ceva.
Pentru cine?
Nu stiu. Pentru noi, pentru ca sa nu ne arate cu degetul si sa spuna ca era timpul, era datoria noastra sa facem ceva si nu am facut nimic.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Szia Rita,

Am inteles mesajul. Si pe mine m-au interesat toate aceste lucruri, si inca ma mai intereseaza undeva, in adancul meu, asa cum bine stii. M-am lovit insa de o crunta indiferenta, iar eu am ajuns la varsta cand prefer sa raspund cu aceeasi indiferenta decat sa merg mai departe cu o zbatere care acum mi se pare inutila si adresata nimanui. Poate mai tarziu voi incerca din nou, poate...
Pana atunci, incerc sa-mi fac macar viata mea asa cum o doresc.
A ta, Ileana

rita spunea...

Szia Ileana,

Las' ca faci destule si asa. Va fi ok.