Uite ce am mai citit

Dupa cum ne-am abisnuit deja, majoritatea programelor de editare au niste aplicatii care folosesc la corectarea automata a textelor. Fain pentru noi si foarte comod.
In cazul soft –ului folosit de American Family Association, cuvintele cu sens ambiguu sau care se pot interpreta gresit sunt inlocuite automat cu altele “mai clare” si mai precise.
Acest program considera cuvantul “gay” ca facand parte din catgoria cuvintelor pe care trebuie sa le inlocuiasca neaparat. Ghiciti cu ce alt cuvant?!
In pagina de stiri a AFA, Onenewsnow.com, cuvantul “gay” este schimbat automat pe cel de “homosexual”.
Ori, s-a intamplat ca la un concurs de atletism castigatorul sa fie sprinterul Tayson Gay. Va imaginati cum a aparut aceasta stire?!

Desigur, dupa sesizarea greselii, articolul a fost corectat, la fel si in cazul articolului despre jucatorul de baseball Rudy Gay, dar ceva lume citise deja articolele respective.

Si cica a fost un timp cand si cuvantul “negru” era inlocuit automat cu cel de “afroamerican”. Pe vremea respectiva sahul se juca cu piese albe si afroamericane!

Bravo pentru cei care au dorit sa ne usureze vietile! De acum incolo trebuie sa fim atenti doar sa corectam corecturile!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pntru activarea linkului site-ului dvs. pe site-ul Angelicuss (Google Page Rank 4), asteptam un link la schimb. Multumim!