international - mai 2008

La Moscova nici anul acesta nu va fi Parada Gay. Dupa cererea din primavara, nici de data aceasta sustinatorii minoritatilor sexuale nu au primit aprobare pentru organizarea unui mars.
Jurij Luzskov, primarul Moscovei, a declarat ca asa ceva este inadmisibil in Moscova si a facut referire la faptul ca societatea rusa nu accepta astfel de manifestatii si desigur, la probleme de securitate, cu deosebita grija pentru persoanele care ar participa la un astfel de mars ( amintind de marsul din 2006 care era sa se termine tragic si unde fortele de ordine au trebuit sa intervina pentru a calma spiritele ).
Nasol ca altora le e si mai nasol si ca asa ceva se mai poate intampla.
Asa ceva? Atunci ce sa zicem de situatia din Turcia, unde tribunalul a revocat dreptul de activitate al organizatiei LambdaIstanbul, singura organizatie pentru drepturile persoanelor homosexuale din Turcia. Oricum, organizatia face recurs si daca nu castiga e pregatita sa mearga la forumuri internationale. Mult succes!
In Dubai, Emiratele Arabe, doua femei ( turiste )au fost condamnate la o luna de inchisoare pentru ca se sarutau pe o plaja publica! Aveti deci grija unde va faceti concediul!
Si daca poate fi mai rau de atat, atunci vorbim de Gambia, unde presedintele a declarat ca "va decapita orice homosexual" si ca va adopta o lege cu privire la astfel de pacate, mult mai aspra decat cea existenta in Iran.
Cred ca ajunge cu vestile proaste pentru azi.
Pentru data viitoare ma pregatesc cu ceva mai vesel.
Pana atunci, numai bine tuturor.

Niciun comentariu: